Υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- ½ κ.γ αλάτι
- 5-7 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. φασκόμηλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες:
-
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις γλυκοπατάτες, και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
- Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το γάλα καρύδας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι οι γλυκοπατάτες να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μίγμα.
- Προσθέτουμε περισσότερο γάλα καρύδας και αλάτι αν χρειάζεται. Τέλος, προσθέτουμε το δεντρολίβανο