Υλικά για 2 μερίδες
- 250-300γρ. κουνουπίδι
- 120γρ ρεβύθια βρασμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 350ml. ζωμο λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2κ.σ ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Θαλασσινό αλάτι
- 15γρ ταχίνι
Οδηγίες:
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το κύμινο, την κανέλα, την πάπρικα τον κουρκουμά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι)
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το κουνουπίδι, τον ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα βελουτέ, προσθέτουμε το ταχίνι, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.