Βελουτέ με ρεβύθια και κουνουπίδι

Υλικά για 2 μερίδες

  • 250-300γρ. κουνουπίδι
  • 120γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 350ml. ζωμο λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 15γρ ταχίνι

 

Οδηγίες:

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο, πασπαλίζουμε με το κύμινο, την κανέλα, την πάπρικα τον κουρκουμά.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι)
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το κουνουπίδι, τον ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα βελουτέ, προσθέτουμε το ταχίνι,  το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Skip to content