Πουρές καρότου

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1kg καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 2/3 φλιτζ. εβαπορέ γάλα με χαμηλά λιπαρά (πχ Νουνού light)
  • 2κ.σ γιαούρτι

 

Οδηγίες:

  1. Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά καρέ.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8′ ανακατεύοντας τα. Προσθέτουμε αρωματικό (λίγο μοσχοκάρυδο ή ξύσμα πορτοκαλιού), τον ζωμό και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
  3. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσουν. 
  4. Περιχύνουμε με το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση και να βράσει για 1-2′.
  5. Πολτοποιούμε τον πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά
Skip to content