Συστατικά:
- 350γρ βασιλικούς χουρμάδες ή αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 150γρ φιστίκια
- 3κ.σ κακάο χωρίς ζάχαρη
Οδηγίες:
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους αφήνουμε να μουλιάσουν σε ζεστό νερό για 10 λεπτά
- Βάζουμε στο μούλτι τους χουρμάδες με τα φιστίκια και το κακάο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια μάζα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10×25 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει μία μεμβράνη.
- Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού μέσα στη φόρμα.
- Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Αφαιρούμε και κόβουμε σε 12-14 ατομικές μπάρες.