Συστατικά:
- 1L γάλα για την κρέμα και 1/4 φλιτζ. γάλα για το άλειμμα των φύλλων
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (σε φέτα)
- 1 φλιτζ. στέβια
- 3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
- 3 αυγά
- 3 βανιλίνες
- 10 φύλλα κρούστας
- Κανέλα
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία creamy υφή.
- Απομακρύνουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την φλοίδα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει καλά για περίπου 1 ώρα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι
- Στρώνουμε στον πάτο 8 φύλλα, βρέχοντας κάθε φύλλο καλά με το γάλα
- Προσθέτουμε την κρέμα. Με το φύλλο που περισσεύει το διπλώνουμε πάνω στην κρέμα
- Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο βρέχοντας καλά κάθε ένα με το γάλα
- Κόβουμε ότι περισσεύει
- Βρέχουμε ελαφρώς με νερό και ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά
- Μοιράζουμε σε 10-12 ίσα κομμάτια