Μπουγάτσα

Συστατικά:

  • 1L γάλα για την κρέμα και 1/4 φλιτζ. γάλα για το άλειμμα των φύλλων
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (σε φέτα)
  • 1 φλιτζ. στέβια
  • 3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι 
  • 3 αυγά
  • 3 βανιλίνες
  • 10 φύλλα κρούστας
  • Κανέλα

 

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την στέβια και την βανίλια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μία creamy υφή.
  3. Απομακρύνουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την φλοίδα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει καλά για περίπου 1 ώρα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
  5. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι
  6. Στρώνουμε στον πάτο 8 φύλλα, βρέχοντας κάθε φύλλο καλά με το γάλα
  7. Προσθέτουμε την κρέμα. Με το φύλλο που περισσεύει το διπλώνουμε πάνω στην κρέμα
  8. Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο βρέχοντας καλά κάθε ένα με το γάλα
  9. Κόβουμε ότι περισσεύει
  10. Βρέχουμε ελαφρώς με νερό και ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά
  11. Μοιράζουμε σε 10-12 ίσα κομμάτια
Skip to content