Κέικ κολοκύθας με cream cheese frosting

Συστατικά:

  • 1 φλιτζ. πουρέ κολοκύθας (αλέθουμε την βρασμένη κολοκύθα)
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. μέλι ή maple syrup
  • 120γρ γιαούρτι 2%
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη)
  • 2κ.γλ pumpkin spice (για να φτιάξουμε το δικό μας ανακατεύουμε 1,5κ.γλ κανέλα, 1/2κ.γλ τζίντζερ τριμμένο & 1/2κ.γλ μπαχάρι αλεσμένο)
  • 1κ.γλ baking soda
  • 1/2κ.γλ αλάτι

 

Για το frosting:

  • 110γρ τυρί κρέμα light 
  • 120γρ γιαούρτι
  • 1/2κ.γλ υγρή στέβια

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα άλευρα, την σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, τον πουρέ κολοκύθας και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα
  4. Μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι και ψήνουμε για ~30’
  5. Παράλληλα χτυπάμε τα υλικά για το frosting με το μίξερ για λίγα λεπτά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο 
  6. Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά προσθέτουμε από πάνω το frosting μας και λίγη έξτρα κανέλα 
  7. Μοιράζουμε σε 12 ίσα κομμάτια
Skip to content