Συστατικά:
- 1 φλιτζ. πουρέ κολοκύθας (αλέθουμε την βρασμένη κολοκύθα)
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. μέλι ή maple syrup
- 120γρ γιαούρτι 2%
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη)
- 2κ.γλ pumpkin spice (για να φτιάξουμε το δικό μας ανακατεύουμε 1,5κ.γλ κανέλα, 1/2κ.γλ τζίντζερ τριμμένο & 1/2κ.γλ μπαχάρι αλεσμένο)
- 1κ.γλ baking soda
- 1/2κ.γλ αλάτι
Για το frosting:
- 110γρ τυρί κρέμα light
- 120γρ γιαούρτι
- 1/2κ.γλ υγρή στέβια
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα άλευρα, την σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, τον πουρέ κολοκύθας και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα
- Μεταφέρουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι και ψήνουμε για ~30’
- Παράλληλα χτυπάμε τα υλικά για το frosting με το μίξερ για λίγα λεπτά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο
- Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά προσθέτουμε από πάνω το frosting μας και λίγη έξτρα κανέλα
- Μοιράζουμε σε 12 ίσα κομμάτια