Κέικ με ταχίνι και μέλι

Συστατικά:

  • 250γρ ταχίνι
  • 5κ.σ μέλι (κοφτές)
  • 2 αυγά
  • Λίγη μαγειρική σόδα (στη μύτη του κουταλιού)
  • 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι (μισό ζουμερό πορτοκάλι)
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30γρ σταφίδες
  • 1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα (30)

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
  2. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι με το μέλι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
  3. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα για κέικ
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια
  5. Ψήνουμε για ~18-20’ 
  6. Μοιράζουμε σε 12 ίσες φέτες
Skip to content