Συστατικά:
- 250γρ ταχίνι
- 5κ.σ μέλι (κοφτές)
- 2 αυγά
- Λίγη μαγειρική σόδα (στη μύτη του κουταλιού)
- 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι (μισό ζουμερό πορτοκάλι)
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 30γρ σταφίδες
- 1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα (30)
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι με το μέλι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα για κέικ
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια
- Ψήνουμε για ~18-20’
- Μοιράζουμε σε 12 ίσες φέτες