Κολοκυθόσουπα Βελουτέ

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 500γρ κολοκύθα
  • 1 φλιτζ. νερό (250ml)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 125ml γάλα καρύδας light (κονσέρβας) ή γάλα αγελαδινό 
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1/4 κ.γλυκού κανέλα (προαιρετικά) 
  • 1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  1. Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα
  4. Μπλεντάρουμε και σερβίρουμε
Skip to content