Υλικά για 2 μερίδες
- 1κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 500γρ κολοκύθα
- 1 φλιτζ. νερό (250ml)
- 1 κύβο λαχανικών
- 125ml γάλα καρύδας light (κονσέρβας) ή γάλα αγελαδινό
- Αλάτι – Πιπέρι
- 1/4 κ.γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα
- Μπλεντάρουμε και σερβίρουμε