Συστατικά:
Για τον κιμά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
Για τη μπεσαμέλ
- 400γρ γιαούρτι 2%
- 2 αυγά χτυπημένα
- 4κ.σ τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1κ.σ κορν φλαουρ
- 8κ.σ άπαχο γάλα
- 1κ.γλ μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα σπαγγέτι
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. τυρί light
- πιπέρι
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
Οδηγίες:
Για τον κιμά:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1κ.σ ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα σπαγγέτι
- Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά και σουρώνουμε.
Για την μπεσαμέλ:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τα αυγά, το διαλυμένο στο γάλα κορν φλαουρ, 2κ.σ ελαιόλαδο, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Για τη σύνθεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Προσθέτουμε 50 γρ. από το τυρί, πιπέρι, το αβγό και το ασπράδι χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε όλο τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.
- Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, βάζουμε 50 γρ. τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.