Παστίτσιο Light

Συστατικά:

Για τον κιμά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

Για τη μπεσαμέλ

  • 400γρ γιαούρτι 2% 
  • 2 αυγά χτυπημένα 
  • 4κ.σ τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
  • 1κ.σ κορν φλαουρ
  • 8κ.σ άπαχο γάλα 
  • 1κ.γλ μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Για τα σπαγγέτι

  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. τυρί light  
  • πιπέρι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό

 

Οδηγίες:

Για τον κιμά:

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1κ.σ ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα σπαγγέτι

  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά και σουρώνουμε.

Για την μπεσαμέλ: 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, με τα αυγά, το διαλυμένο στο γάλα κορν φλαουρ, 2κ.σ ελαιόλαδο, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι

Για τη σύνθεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Προσθέτουμε 50 γρ. από το τυρί, πιπέρι, το αβγό και το ασπράδι χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε όλο τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια. 
  • Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, βάζουμε 50 γρ. τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.
Skip to content