Σοκολατόπιτα light

Συστατικά:

  • 3 αυγά
  • 300ml γάλα εβαπορέ light
  • 1κ.σ υγρή στέβια
  • 1κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 90γρ σκόνη κακάο
  • 50γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 1κ.γλ baking powder
  • 1/4κ.γλ αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160oC
  2. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, την βανίλια και την στέβια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι και το baking powder
  3. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρόγγυλο πυρεξάκι
  4. Ψήνουμε για 15’. Στην συνέχεια σκεπάζουμε λίγο τις άκρες με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10’ (το κέντρο θέλουμε να είναι ελαφρώς ρευστό αλλά όχι τελείως υγρό) 
  5. Αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει και κόβουμε σε 8-10 κομμάτια
Skip to content