Συστατικά:
Θα χρειαστούμε:
- 1,5 φλιτζ. κολοκυθόσπορο
- 1/2 φλιτζ. ψύλλιουμ
- 1 φλιτζ. ηλιόσπορο
- 1/2 φλιτζ. λιναρόσπορο
- 1/2 φλιτζ. σπόρους chia
- 1κ.σ μέλι
- 1,5 φλιτζ. ζεστό νερό
- 3κ.σ ελαιόλαδο
- 1κ.γλ αλάτι
Εκτέλεση:
- Από τον κολοκυθόσπορο αλέθουμε στο μούλτι το 1 φλιτζ. (δεν χρειάζεται να γίνει σκόνη) και κρατάμε ολόκληρο το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλους τους σπόρους, το ψύλλιουμ, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το ζεστό νερό με το λάδι και ανακατεύουμε καλά
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45’
- Στην συνέχεια, αφαιρούμε το ψωμί απο την φόρμα, το γυρίζουμε ανάποδα και ψήνουμε για άλλα 15’