Συστατικά:
- 400γρ σπανάκι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι μυρωδικά
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- 50ml ελαιόλαδο
- 250γρ λευκό τυρί 12%
- 200γρ γιαούρτι 2%
- 100ml γάλα 1,5%
- 3 αυγά (και 1 για το τέλος)
- 230γρ αλεύρι γ.ο.χ
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, αλατίζουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας να βγουν όλα τα υγρά και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο σπανάκι, προσθέτουμε αρκετό μαύρο πιπέρι και την φέτα σε χοντρά κομμάτια
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
- Αλείφουμε από πάνω με ένα πινελάκι 1 αυγό
- Ψήνουμε για 50’ στους 200οC
Χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια