Σπανακοτυρόπιτα Light

Συστατικά:

  • 400γρ σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι μυρωδικά
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 250γρ λευκό τυρί 12%
  • 200γρ γιαούρτι 2%
  • 100ml γάλα 1,5%
  • 3 αυγά (και 1 για το τέλος)
  • 230γρ αλεύρι γ.ο.χ 

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, αλατίζουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας να βγουν όλα τα υγρά και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά, τα προσθέτουμε στο σπανάκι, προσθέτουμε αρκετό μαύρο πιπέρι και την φέτα σε χοντρά κομμάτια
  4. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  6. Αλείφουμε από πάνω με ένα πινελάκι 1 αυγό 
  7. Ψήνουμε για 50’ στους 200οC

Χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια

Skip to content